Din anul 2006 si pana in prezent asiguram securitatea unei game variate de obiective si eveniment.

Plecând de la această realitate a industriei, întrebarea firească este: Cum se reflectă diferența de preț de până la 12 lei în calitatea serviciilor oferite de anumite firme de securitate privată? Ce cumpără de fapt clientul atunci când optează pentru un cost pe oră mai mare decât minimul oferit în piață?

Haideți să privim situația din perspectiva beneficiarului, care să presupunem că este o companie românească de nivel mediu și intenționează să contracteze o firmă de securitate privată pentru prestarea serviciilor de pază. Pus în fața licitației, beneficiarul nostru va fi tentat să opteze pentru cele mai mici costuri, doar că nevoile lui nu se limitează la un agent de pază plasat în locația X, ci sunt mult mai complexe.

Firma contractantă a eficientizat majoritatea proceselor pentru a fluidiza fluxul de lucru și pentru a-și asigura o bază sănătoasă de creștere. De aceea, se așteaptă să primească din partea companiei de securitate rapoarte în timp real, o situație clară a facturilor, agenți cu o pregătire corespunzătoare care să aplice eficient protocolul de securitate, o raportare periodică a activităților prestate și o evidență a evenimentelor de securitate: raportare, investigare, închidere.

De ce sunt importante aceste avantaje? În primul rând datorită impactului financiar pozitiv pe termen lung pe care beneficiarul îl urmărește.

În cazul ideal, beneficiarul compară ofertele existente cu nevoile reale pe care le are și observă că un cost minim va acoperi doar o mica parte dintre cerințe și că inevitabil vor apărea diverse alte costuri.

În literatura de specialitate, povestea de mai sus s-ar reduce la conceptul de ”cost of poor quality” – costul calității necorespunzătoare, care ne avertizează că atunci când un produs sau un serviciu este de o calitate slabă, vom avea costuri suplimentare generate de erorile care apar. Cu alte cuvinte, un serviciu ieftin ne poate costa scump mai târziu.

Avantajele pe care le oferă o companie de securitate cu un management al proceselor interne extrem de bine pus la punct sunt greu de cuantificat în realitate. Câțiva lei în plus pe oră înseamnă de fapt decizii pe care beneficiarii le pot lua în timp real și care pot avea un impact uriaș.

Avem speranta ca veti gasi oferta noastra satisfacatoare si ne exprimam dorinta unei colaborari reciproc avantajoase.

 

TARIFUL MINIM CE TREBUIE OFERTAT IN PIATA CONFORM PREVEDERILOR LEGALE:

1900 lei luna/ 166,666h = 11,40 lei/ora/brut va fi salariul minim
a)Salariul anual brut fara sporuri (24 ore/zi x 365 zile/an x 11,4lei/ora) = 99.864 lei
b)Sporul de noapte 25% (8 ore/noapte x 365 zile/an x 11,4lei/ora X 25%) = 8.322 lei
c)Spor de weekend 1% (52,14 saptamani/an x 48 ore/saptamana x 11,4lei/ora X 1%) = 285 lei
d)Spor de zile libere declarate oficial 100% (14 zile /an x 24 ore/zi x 11,4lei/ora) = 3.830 lei
1 ianuarie-luni-Anul Nou; 2 ianuarie-marţi-A doua zi după Anul Nou; 24 ianuarie miercuri Ziua Unirii Principatelor Române; 8 aprilie duminică Paște ortodox; 9 aprilie luni A doua zi de Paște ortodox; 1 mai marţi Ziua Muncii; 27 mai duminică Rusalii; 28 mai luni A doua zi de Rusalii; 1 iunie vineri Ziua Copilului; 15 august miercuri Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie vineri Sfântul Andrei; 1 decembrie sâmbătă Ziua Naţională a României ; 25 decembrie marţi Crăciunul; 26 decembrie miercuri A doua zi de Crăciunul;
e)Concediul de odihna obligatoru (salariul anual/12 luni – echivalent cu al 13-lea salariu) – 99.864/12 luni = 8.322 lei

Total cost brut cu salariile agentilor pentru un post permanent: 120.632 lei

Societatea de paza are obligatia sa plateasca la BUGET (Reţineri angajator) urmatoarele:
Contributia asiguratorie pentru munca 2.25 %
TOTAL RETINERI ANGAJATOR:2,25% x 120.632 lei = 2.714 lei

COST CE TINE STRICT DE SALARII : 120.632 lei + 2.714 lei = 123.346 lei/an / post cu program permanent
Tarif orar minim calculat doar la salariul minim brut pe tara: (123.346 lei/an / 365 zile / 24 ore/zi) = 14,08 lei/ora
In concluzie, orice pret pentru servicii de paza cu agent (paza umana) practicat de o societate de paza din Romania ce este sub valoarea de 14,08 lei/ora + TVA nu are cum sa respecte prevederile codului muncii.

Totodata trebuie sa tinem seama ca orice pret apropiat ca valoare de 14,08 lei/ora, fie el si mai mare, nu poate fi practicat de societatile de paza din Romania, intrucat ar presupune ca se lucreaza fara profit si fara cheltuieli indirecte (uniforme, logistica, telefoane, statii, echipaje de interventie, combustibil, controale, asigurari, presonal tesa,..etc).
Statistic vorbind, o societate de paza trebuie sa aloce un minim de 1200 lei anual pentru uniformele si dotarile agentilor de paza al unui post permanent, sa aiba o regie de cca. 10% si un profit de cca. 5%. In aceste conditii, pretul calculat este de : 17 lei/ora + TVA.

 

Cu multumiri pentru atentia acordata serviciilor CDS Companie de Securitate

CONFORM NOII GRILE DE SALARIZARE PENTRU PERSONALUL DE PAZA RESPECTIV 2080 LEI

TOATE COSTURILE DE MAI SUS SE MAJOREAZA CU 9,5 % INCEPAND CU 01.01.2019